Wat helpt tegen snurken?

We gaan je hier niet lastig vallen met allerlei tips, trucs en wondergroentes. Het feit is gewoon dat de meeste mensen zonder hulpmiddelen niet van het snurken af kunnen komen. Natuurlijk helpt het enorm om geen overgewicht te hebben, maar gaan hierdoor je vernauwde neusgaten beter openstaan? Zakt hierdoor je onderkaak niet meer naar beneden tijdens het slapen? Nee. Daarom geven we je hier direct antwoord op de vraag: wat helpt tegen snurken?

Deze 3 middelen werken wel

Even kort vooraf. Snurken komt door twee verschillende oorzaken. Ofwel een blokkade in de neus of een blokkade in het keelgebied. Een combinatie van beiden komt ook voor. Hieronder bespreken we de beste middelen om de blokkades weg te nemen.

We beginnen met de neusblokkades.

1. Middelen voor nasaal snurken

We beginnen allereerst met de neusspreiders die de blokkades in de neus oplossen. Er bestaan twee typen neusspreider: inwendige en uitwendige. De inwendige zijn er in de vorm van buisjes. De uitwendige komen in de vorm van neuspleisters. We bespreken ze hier allemaal.

Neusspreiders

1.1 Neusspreider buisjes

De buisjes zijn een uitermate effectief middel tegen snurken. Ze zijn zeer eenvoudig in het gebruik en werken direct. Je kan de buisjes in allerlei vormen en maten vinden. Wij lichten hier de twee soorten buisjes van Dr. Breathe Well toe: de zachte en de stevige buisjes.

Stevige buisjes

De stevige neusspreider buisjes zijn gemaakt van een extra stevig materiaal. Als jij last hebt van dichtklemmende neusvleugels dan zijn dit type buisjes uitermate geschikt. Ze weerstaan namelijk een hoge druk waardoor ze ook bij sterk dichtklemmende neusvleugels goed werken.

dr breathe well stevige neusspreiders man in gebruik

De stevige buisjes worden geleverd in 4 verschillende maten. Zodoende zal er altijd 1 tussen zitten die je goed past. Meer informatie over de stevige buisjes vind je hier.

Zachte buisjes

De zachte buisjes hebben dezelfde werking als de stevige buisjes. Het grote verschil is dat ze gemaakt zijn van zachte siliconen in plaats van stevige. De zachte buisjes zijn gemaakt voor extreem fijn draagcomfort. Wanneer je geen last hebt van dichtklemmende neusvleugels zijn deze buisjes ideaal.

dr breathe well zachte neusspreiders vrouw in gebruik

Welke buisjes kiezen

Simpel gezegd is het een kwestie van proberen. De stevige en zachte buisjes hebben ieder hun voor- en nadelen. Gelukkig heeft Dr. Breathe Well een handig probeerpakketje samengesteld met hierin alle type neusspreiders. Hierdoor kun je eerst kijken welke je het prettigst vindt en daarna eventueel goedkoop in grotere hoeveelheden nabestellen. Meer informatie over dit pakketje vind je hier.

Neuspleisters

De neuspleister is een uitwendige neusspreider. De neuspleisters zijn een uiterst effectief middel om meer lucht door je neus te krijgen. Ze zetten de neusgaten extra goed open waardoor de lucht geheel vrij kan stromen. Het grote voordeel van neuspleisters ten op zichte van buisjes is dat ze neusgaten geheel open laten.

Zodra je de neuspleister opplakt merk je direct dat je veel makkelijker ademhaalt en meer lucht binnenkrijgt. Ze werken zelfs zo goed dat ze door veel sporters worden gebruikt om hun prestaties te verbeteren.

2. Middel voor keel snurken

Zeer veel mensen snurken doordat tijdens het slapen hun spieren verslappen. Doordat je je ontspant verslappen alle spieren in de keel, kaak en nek. Hierdoor kan het vet maar ook de spieren in de nek op de keel gaan drukken. Ook de tong kan naar achteren gaan zakken evenals de onderkaak.

Dit alles zorgt ervoor dat de lucht niet vrij door de keel/huig kan stromen. Hierdoor hebben mensen met overgewicht vaker last van snurken. Maar ook zonder overgewicht is dit ook een veel voorkomende oorzaak van snurken. Oké, maar wat helpt dan tegen keel snurken?

De snurkbeugel

De beste oplossing voor keel snurken is de snurkbeugel ook wel anti snurk bitje genoemd. Dit ingenieuze apparaatje zorgt er namelijk voor dat tijdens het slapen je onderkaak goed naar voren blijft staan. Hierdoor kan de lucht vrijuit door de keel blijven stromen. Onderstaande afbeelding geeft dit schematisch weer.

Welke snurkbeugel kiezen?

Het kiezen van de juiste snurkbeugel is zeer belangrijk. Lang niet alle snurkbeugels werken goed. Ook is er veel verschil op het gebied van draagcomfort. Het allerbelangrijkste is dat de snurkbeugel is afgesteld op jouw gebit.

Een snurkbeugel op maat heeft dus de voorkeur. Je kan een snurkbeugel op maat laten maken door een tandarts of een specialist. Dit is echter wel een zeer prijzige aangelegenheid. Een snurkbeugel op maat laten maken kost honderden euros en soms wel bijna duizend euro. Gelukkig is er een alternatief.

Snurkbeugel zelf op maat maken

Een veel goedkopere optie is een snurkbeugel te kopen die je zelf op maat maakt. Dit kan door middel van de boil & bite technologie. Simpel gezegd, je legt de snurkbeugel in heet water. Hierdoor wordt deze zacht en kan je hem zelf naar je gebit kneden.

Dr. Breathe Well biedt je de snurkbeugel aan in vorm van een anti snurk pakket. Je krijgt naast de snurkbeugel namelijk ook 4 zachte neusspreiders, 4 stevige neusspreiders en 30 anti snurk pleisters. Je bespaart jezelf honderden euros door een snurkbeugel te kiezen die je zelf op maat maakt.

Anti snurk bitje tegen snurken - Dr. Breathe Well

3. Middel voor extreme snurkers

Ten laatste willen we nog het uiterste redmiddel bespreken voor wanneer bovenstaande middelen geen uitkomst hebben geboden. Als jij last hebt van extreem snurken (dit kan ook duiden op Slaapapneu) dan kan het zijn dat je een beademingsmachine nodig hebt. Deze beademingsmachine noem je een CPAP-machine.

cpap-machine

Dit is een beademingsmachine die via een buis en een masker continu lucht bij je naar binnen pompt. Zoals je begrijpt is dit een enorme inbreuk op de rust in de slaapkamer. De machine maakt immers ook geluid/lawaai. Dus koopt dit enkel wanneer je echt last hebt van extreem snurken en andere middelen niet helpen.